Чай ТМ AKBAR черговий раз перемагає в конкурсі World Food Ukraine

4 жовтня, за підтримки та участі експертів Центральної дегустаційної комісії та Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики і продовольства України, відбувся Міжнародний дегустаційний конкурс чаю, кави і какао WORLD TEA & COFFEE UKRAINE 2011 в рамках XIV Міжнародної виставки - World Food Ukraine 2011.

Порядок проведення даної дегустації наступний:

- Протокол Веде незалежна наглядова рада.

- Перед Початком дегустації оформляється протокол прийнятих на дегустацію зразків з підписами голови дегустаційної комісії та спостережної ради, який оголошується всім учасникам конкурсу.

- Дегустація Проводиться «наосліп». Члени дегустаційної комісії знають тільки номер зразка і його склад.

- Результатом дегустації є експертна оцінка зразка за середнім балом (оцінка зразків проводиться дегустаційною комісією по 5-ти бальній системі, бал оцінки округлюється до другого знака після коми, як середньоарифметичне число від суми всіх балів членів комісії).

-Протокол Результатів дегустації затверджується головою дегустаційної комісії, членами наглядової ради.
 
До складу журі входять експерти галузі та провідні наукові співробітники.
Вже традиційно продукція TM AKBAR завойовує найвищі нагороди дегустаційного конкурсу World Food Ukraine.

Цього року професійною дегустаційною комісією було відзначено високу якість ексклюзивної і преміальної колекцій чаю TM AKBAR.

Гран-прі отримав листовий чай Akbar Green Gold і Akbar Platinum. Akbar Green Gold - це елітний високогірний зелений чай, який складається з верхніх молодих листочків чайного куща, що створюють витончений букет смаку та аромату. Akbar Platinum - суміш елітних сортів цейлонського чорного чаю з легким ароматом бергамоту.

Золотою медаллю нагороджений листовий чай ексклюзивної колекції - Akbar Orient Mystery, який являє собою суміш вишуканих сортів чорного і зеленого чаю з додаванням свіжих бутонів жасмину, пелюсток троянд, пелюсток соняшника і рожевого масла.

Срібною медаллю нагороджений листовий чай Аkbar Gold і Akbar Winter Dream. Аkbar Gold - суміш елітних сортів високогірного чаю. Відрізняється високим вмістом тіпсів - чайних бруньок, що додають напою неповторний, багатий смак, тонкий вишуканий аромат і яскравий золотий колір. Akbar Winter Dream - суміш вишуканих сортів чорного чаю з додаванням натуральної кориці, гвоздики, імбиру, цедри апельсина, пелюсток троянд і пелюсток гібіскуса, які створюють вишуканий пряний напій з теплим святковим ароматом.

Офіційна церемонія нагородження переможців дегустаційного конкурсу відбулася 25 жовтня 2011 року, в рамках виставки World Food Ukraine. Більш детально про результати конкурсу на сайті: www.worldfood.com.ua