Звіт про поїздку в Краснохутірську школу-інтернат

28 грудня 2012 відбулася поїздка співробітників Компанії Кордекс в Краснохутірську школу-інтернат для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Відразу хочеться подякувати  всьому колективу Компанії за ініціативу та підготовку поїздки. Все, що було заплановано - куплено і передано дітям: комп'ютери, чай ТМ AKBAR, побутова хімія, одяг (шапочки, рукавички, шкарпетки) і новорічні подарунки кожній дитині.

Ця школа-інтернат знаходиться в Чернігівській області, в селищі Червоний Хутір, майже на кордоні з Російською Федерацією. Приблизно в 6 годинах їзди на машині від Києва, в зимову пору.

Сам інтернат складається з трьох корпусів, які були побудовані в кінці ХVIII століття і спочатку були садибою поміщика. З тих пір мало що змінилося - стан будівель, які стоять вже близько 150 років без капітального ремонту, відповідно. До цих пір всі зручності знаходяться на вулиці, cпальні являють собою вузькі кімнати, розділені перегородками. Кухня і їдальня знаходиться в напівпідвальному приміщенні.

В інтернаті зараз живуть і навчаються 69 дітей у віці від 6 до 17 років.
Викладачі живуть поруч з будівлями інтернату. Директор - сам вихованець Краснохутірської школи-інтернату і не з чуток знає про життя сиріт в Україні і про те, як важливо підготувати їх до дорослого життя.

Краснохутірську школу-інтернат називають оздоровчо-трудовим табором, головний принцип навчання якого - трудове виховання. Діти разом з вихователями тримають невелике підсобне господарство і пасіку, вирощують овочі, заготовляють на зиму консервацію.

Тут кожна дитина мріє про свою сім'ю! А поки ... Хлопці з нетерпінням чекають гостей і розраховують на підтримку, увагу і розуміння дорослих.